16.03.2007. / 13:47

Autor: Nacionalova redakcija

BEČ

Zagorec pušten iz pritvora

General Vladimir Zagorec izišao je iz austrijskog zatvora. Članovi Zagorčeve obitelji i njegovi prijetelji skupili su jamčevinu od milijun eura za njegovo puštanje na slobodu. Zagorec će sada morati ostati na svojoj trenutnoj adresi stanovanja. Nakon što mu je u četvrtak određena jamčevina pred Zemaljskim istražnim sudom u Beču, jedan od uvjeta njegove obrane sa slobode bila je i predaja putovnice, a Zagorec je odbio mogućnost izručenja Hrvatskoj, te je obećao da neće bježati.Vjeruje se da bi, kada iskoristi sve pravne mogućnosti, od Austrije mogao zatražiti i politički azil. Odvjetnički ured Ganzger, Lansky &Partner, bečki odvjetnici hrvatskog generala,koji zastupaju i Nataschu Kampusch, oštro će se protiviti izručenju te inzistirati na tezi da je riječ o "politički motiviranim optužbama".

Zagorec je austrijskoj policiji zanimljiv zbog svojih privatnih i poslovnih veza s bankom BAWAG, koja se našla u središtu političkog i financijskog skandala. Naime, Petrač u svom iskazu kaže da je Zagorec imao ideju da se s tajnog računa u BAWAG-u "počisti" preostalih 35 milijuna dolara i kao privatni kapital uloži u hotele. Prema medijskim napisima preko banke BEWAG je oprano više od 1,5 milijardi eura putem investicije na Djevičanskim otocima. Iza investicije je stajala jedna fiktivna tvrtka i jedna sumnjiva brokerska kuća.

Zagorčev odvjetnički tim najavio je tiskovnu konferenciju za ponedjeljak ujutro, a na konferenciji se očekuje i sam general. Tijekom popodnevnih sati očekuje se službeno priopćenje bečkog odvjetničkog tima Ganzger & Lansky. Novo ročište u njegovu slučaju bit će 27. ožujka.

Vezane vijesti

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje bivšem generalu i pomoćniku ministra obrane Vladimiru Zagorcu i ostalima optuženima za nezakonitu obnovu vikendice bivšeg potpredsjednika… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika