18.03.2007. / 12:45

Autor: Ana Kirin

PREDSTAVA

Ludi od ljubavi zahvaljujući nasljedstvu

S nasljedstvom koje je dobila od bake glumica Natali Geber je osnovala Umjetničku organizaciju Geber upravo s ciljem postavljanja Shepardova komada

Tijekom protekla dva tjedna na sceni KNAP u Kulturnom centru Pešćenica nekoliko je puta izvedena predstva Sama Sheparda “Ludi od ljubavi”, u kojoj Natali Geber i Zlatko Ožbolt igraju tragične likove Maje i Edija, dugogodišnjih ljubavnika koji su naknadno saznali da su polubrat i polusestra. Mladen Vulić odličan je u ulozi Martina, novog Majinog prijatelja, prostodušnog dobričine zatečenog susretom neobičnog para. Božidar Orešković u predstavi se pojavljuje na videosnimkama kao duh oca Maje i Edija i iz svoje perspektive govori o njihovoj sudbini.

S ulogom Maje Natali Geber je prije 17 godina diplomirala glumu na zagrebačkoj Akademiji, i kako sama kaže, od tada želi napravitu ovu predstavu. “Ta je uloga sve ovo vrijeme čučala u meni, možda zato što mi je na neki način slična, i sada je sazrelo vrijeme da se izrazi,” rekla je glumica koja je s nasljedstvom koje je dobila od bake osnovala Umjetničku organizaciju Geber upravo s ciljem postavljanja Shepardova komada. “To nisu bili veliki novci, ovo je jeftina produkcija, jedan više prijateljski projekt,” kaže Natali Geber i nastavlja: “Odmah sam zamislila svog kolegu s Akademije Zlatka Ožbolta kao Edija i Mladena Vulića kao Martina, iako bi na prvu loptu podjela uloga bila obrnuta”.

Predstavu je režirao Leo Katunarić, koji je u ZeKaM-u već postavio jedno Shepardovo djelo, “Divlji zapad”. Sam Shepard, poznatiji inače kao filmski glumac, također je vrlo plodan pisac. “On je čudak koji živi na ranču u Teksasu, sam, ne druži se puno s ljudima,” ispričala nam je njegova poklonica Natali Geber. Ta je splitska glumica, kći pokojnog glumca HNK-a iz Splita Vasje Kovačića, igrala mnoge klasične tekstove u Teatru klasike pokojnog Ranka Marinkovića, kao i u Splitskom HNK, čija je bila stipendistica. Iz glume se privremeno povukla nakon što je rodila, a kako sama kaže, pripada i onoj izgubljenoj, ratnoj generaciji diplomaca s Akademije.

Vezane vijesti

Krokodil - Književni festival

Krokodil - Književni festival

Zagreb, 13. lipnja 2012. - Novi veliki ljetni festival Krokodil, regionalni i internacionalni festival čitanja, po prvi put od svog osnivanja održat… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika