16.03.2007. / 18:46

Autor: Nina Tomljanović

LJUBLJANA

Podjela imovine bivše SFRJ u inozemstvu

Tema dvodnevnog sastanka odbora predstavnika država sljednica bila je raspodjela preostale diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ u inozemstvu.

Sastanak je održan iza zatvorenih vrata u Ljubljani, na kojem je potvrđen vremenski raspored primopredaje već raspodijeljenih objekata, priopćilo je slovensko Ministarstvo vanjskih poslova.

Predaja rezidencija diplomata bivše SFRJ u inozemstvu biti će zaključena najkasnije do kraja lipnja ove godine, dok bi se zgrade u kojima su djelovala jugoslavenska veleposlanstva i konzulati predale novim vlasnicima do kraja godine, dogovoreno je na sastanku.
Slovenija je, prema već unaprijed određenom ključu i okvirnom sporazumu o sukcesiji što su ga nasljednice potpisale 2001. godine u Beču, već preuzela svoju kvotu, a ukupno se na države sljednice dijeli oko sto zgrada veleposlanstava, kozulata i rezidencija bivše zajedničke države.

Do sada je završena raspodjela 49 zgrada, a o ostalima se nastavljaju razgovori. Sljedeći sastanak odbor će održati u Beogradu 15. i 16. svibnja ove godine.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika