19.03.2007. / 08:37

Autor: Nina Tomljanović

SLUČAJ ZAGOREC

Zagorec na konferenciji za novinare u Beču

Zagorec posljednjih sedam godina živi u Austriji i prema pisanju tamošnjih medija vrijednost njegove imovine procijenjena je na 26 milijuna eura

U Beču bi u ponedjeljak, 19.ožujka odvjetnici umirovljenog generala Vladimira Zagorca trebali održati konferenciju za novinare na kojoj bi se trebao pojaviti i sam Zagorec.
Zagrebački Županijski sud ovaj tjedan će uputiti Ministarstvu pravosuđa zahtjev za izručenjem Zagorca.

Riječ je o rješenju o otvaranju istrage i određivanju pritvora, nalogu za raspisivanjem tjeralice i popisu odredaba zakona na kojima se temelje te sudske odluke.

Protiv umirovljenog generala pred zagrebačkim Županijskim sudom pokrenuta istraga zbog sumnje da je zlouporabio položaj i oštetio državni proračun za pet milijuna američkih dolara.
Zagorec posljednjih sedam godina živi u Austriji i prema pisanju tamošnjih medija vrijednost njegove imovine procijenjena je na 26 milijuna eura, odnosno na oko 190 milijuna kuna. Navodno je upravo ta svota uzeta u obzir pri donošenju odluke o visini jamčevine kako bi ona bila realna i razmjerna Zagorčevu bogatstvu.

Vezane vijesti

Zatvaranje EU-a na duže vrijeme

Zatvaranje EU-a na duže vrijeme

Visoki poljski državni dužnosnici izrazili su u ponedjeljak u Splitu na konferenciji "Regionalni razvoj i fondovi Europske unije - prijenos znanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika