19.03.2007. / 10:14

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

Od ponedjeljka posluje samo jedna burza

Tržišna kapitalizacija Zagrebačke burze od danas iznosi ukupno 295 milijardi kuna, od čega na dionice otpada 251 milijarda kuna

Nakon tromjesečnog procesa Hrvatsko tržište kapitala od ponedjeljka, 19.ožujka imati će jedno središnje mjesto burzovne trgovine.

Varaždinska burza se ugasila, pa će tako u Hrvatskoj poslovati samo jedna burza pod tvrtkom Zagrebačka burza d.d.

Sve informacije o trgovanju moći će se pratiti putem internetskih stranica Zagrebačke burze. Tržišna kapitalizacija Zagrebačke burze od danas iznosi ukupno 295 milijardi kuna, od čega na dionice otpada 251 milijarda kuna, a gotovo 43 milijardi kuna je obveznica. Ukupno će na Burzi biti uvršteno 426 vrijednosnih papira.

Zagrebačka bi burza sredinom ove godine trebala uvesti novi trgovinski sustav, švedskog OMX-a, a do tada će u funkciji biti sadašnji sustavi Zagrebačke i Varaždinske burze MOST i BTS. No, "prema van" će se pokazivati jedinstvena burzovna cijena vrijednosnica i jedinstveni trgovinski izvještaji.

Vezane vijesti

Rast eura i dolara

Rast eura i dolara

Na financijskim tržištima širom svijeta očekuje se rast cijena dionica i tečaja eura jer su nakon izbora u Grčkoj parlamentarnu većinu osvojile… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika