19.03.2007. / 12:15

Autor: Nina Tomljanović

FRANCUSKA

Airbusov A300 poletio prvi put

Drugi avion A380 koji će sudjelovati u nizu probnih letova, letjet će iz Frankfurta u New York, u zračnu luku John F. Kennedy

U ponedjeljak, 19.ožujka rano ujutro iz Toulousea u SAD poletio je probni Airbus bez putnika. U SAD-u će prvi put sudjelovati u nizu tehničkih provjera u komercijalnim uvjetima zajedno s još jednim A380 koji s 500 putnika treba poletjeti iz Frankfurta, doznaje se od europske tvrtke za proizvodnju zrakoplova.

Provjere koje među ostalim uključuju manevarske sposobnosti u zračnoj luci, održavanje zrakoplova i punjenje goriva, izvest će se u suradnji s australskom tvrtkom Qantas Airways koja će iz Australije u Los Angeles osiguravati prvu redovnu liniju A380 u Sjedinjenim Državama.

Drugi avion A380 koji će sudjelovati u nizu probnih letova, letjet će iz Frankfurta u New York, u zračnu luku John F. Kennedy.
Zrakoplov koji je poletjeo iz zračne luke Toulouse-Blagnac treba sletjeti u međunarodnu zračnu luku, petu po veličini svjetsku luku po broju putnika u Los Angelesu.

Vezane vijesti

Airbusi se prodaju "kao vruće pecivo"

Airbusi se prodaju "kao vruće pecivo"

Već i prije početka manifestacije se američki Boeing pohvalio čitavim nizom novih narudžbi. Doduše, njegov model 787 - Dreamliner, nakon velikih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika