19.03.2007. / 12:51

Autor: Stjepan Marković

LATINSKA AMERIKA

Emigranti pošalju više novaca od međunarodne zajednice

Iznos novca kojeg latinskoamerički radnici šalju iz inozemstva kući veći je od iznosa izravnih stranih investicija i međunarodne financijske pomoći, objavila je Inter-American Investment banka. Radnici iz latinskoameričkih država koji rade u inozemstvu pošalju svojim obiteljima 62 milijarde dolara godišnje, a predviđa se da bi taj iznos za četiri godine mogao doseći 100 milijardi dolara. Najveći iznos od 23 milijarde odlazi u Meksiko, a uglavnom se šalje iz SAD-a. U Meksiku, novac kojeg pošalju radnici iz inozemstva jedan od najvažnijih izvora deviza uz prodaju nafte i turizam. Veliki problem je doći do točnih podataka o iznosu koji se šalje jer su iznosi pojedinačnih pošiljki vrlo mali, između 100 i 150 dolara mjesečno.

Prema podacima koje je objavila Inter-American Investment Bank novac koje se pošalje važan je za smanjivanje siromaštva u tim zemljama. Osam do deset milijuna obitelji ovisi o tom novcu koji im omogućuje Život iznad granice siromaštva. Ovi podatci, također pokazuju da ekonomije latinskoameričkih zemalja ne stvaraju dovoljno radnim mjesta zbog čega ljudi moraju odlaziti u inozemstvo.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika