Objavljeno u Nacionalu br. 592, 2007-03-20

Autor: Robert Bajruši

JADRANKA KOSOR NA MEĐUNARODNU KONFERENCIJU POSLALA VALENTINA RAJKOVIĆA

Osuđeni pukovnik u Izraelu

Ministrica branitelja Jadranka Kosor na međunarodnu konferenciju koja se upravo održava u Izraelu u okviru hrvatske delegacije poslala je i Valentina Rajkovića, bivšeg pukovnika HV-a koji je zbog nezakonite prodaje dokumenata strancima uvjetno osuđen na trogodišnju kaznu zatvora. Rajković je tako otputovao na konferenciju koja se održava od 15. do 26. ožujka pod nazivom International seminar on National Security - Israel, a u hrvatskom izaslanstvu su i Miroslav Tuđman i Tom Bunjevac čiji boravak u Izraelu pokriva ministarstvo Jadranke Kosor. Pritom treba reći da je Jadranka Kosor krsna kuma Rajkovićevu djetetu. Premda je Rajković tajnik Republičke koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, veliki broj branitelja revoltiran je podatkom da ih kažnjena osoba predstavlja na međunarodnoj razini.


Rajkovića je Općinski sud u Zagrebu osudio 21. ožujka 2003. na trogodišnju zatvorsku kaznu uz pet godina kušnje jer je 1993., kad je Rajković kao djelatnik Policijske uprave zagrebačke bio zaposlen na poslovima deportacije, Rifatu Kahriću, umjesto da ga deportira, protuzakonito dao boravišnu vizu. Za lažiranje isprave od Kahrića je dobio 400 kuna. Krajem 1993. izvjesnom Hasibu Begoviću protuzakonito je izdao boravišnu vizu, pritom ukrao i službeni pečat, a za to mu je Begović platio 200 DEM. Zbog ta dva slučaja krađe i lažiranja službenih dokumenata za koja je primio mito, Rajković je uvjetno osuđen. Jadranka Kosor zna za te sudske presude jer je na njih bila upozorena i kada je on u siječnju s izaslanstvom hrvatske vlade predvođenim premijerom Sanaderom, u kojem je bila i Jadranka Kosor, posjetio Vatikan kao predstavnik Udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Vezane vijesti

17 godina mojih značajnih rezultata

17 godina mojih značajnih rezultata

Prihvaćam što će za moju smjenu glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci uključila u HDZ, to je politička realnost, poručila je danas Jadranka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika