20.03.2007. / 10:29

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

Sastanak Zajedničkog parlamentarnog odbora RH-EU

Očekuje se rasprava o trenutačnom stanju pregovora i pripremnog procesa za ulazak u EU, s naglaskom na pravosuđe, borbu protiv korupcije i suđenja za ratne zločine pred domaćim sudovima

Peti sastanak Zajedničkog parlamentarnog odbora Republika Hrvatska-Europska unija održati će se u utorak, 20.ožujka i srijedu, 21.ožujka u Zagrebu.

Očekuje se rasprava o trenutačnom stanju pregovora i pripremnog procesa za ulazak u EU, s naglaskom na pravosuđe, borbu protiv korupcije i suđenja za ratne zločine pred domaćim sudovima. Razgovarat će se i o reformi državne uprave, povratku izbjeglica i pitanju manjina, o odnosima Hrvatske sa susjedima i o stanju stvari u zakonodavnom usklađivanju Hrvatske s europskom pravnom stečevinom. Zajednička izjava i preporuke donijet će se na kraju sastanka Zajedničkog parlamentarnog odbora RH-EU. Time će se dati potpora približavanju Hrvatske Europskoj uniji.

Europarlamentarce primit će i predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader.
Odborom predsjedaju Gordan Jandroković, predsjednik Saborskog odbora za vanjsku politiku, i Pal Schmitt. Također će na sastanku prisustvovati i Johannes Swoboda, izvjestitelj za Hrvatsku u Odboru za vanjsku politiku EP-a, u ime predsjedatelja Vijeća ministara EU-a na sastanku će biti njemački veleposlanik u Hrvatskoj Hans-Jochen Peters. Europsku komisiju predstavljat će Vincent Degert, šef delegacije Europske komisije.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika