20.03.2007. / 17:16

Autor: Ana Kirin

EKSHUMACIJA

Identificirano 11 žrtava iz Domovinskog rata

Posmrtni ostaci 11 žrtava iz Domovinskog rata, ekshumirani iz masovnih i pojedinačnih grobnica u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji te preuzetih iz Srbije identificirani su u utorak 20. ožujka na Zavodu za kriminalistiku i sudsku medicinu u Zagrebu. Utvrđeno je da se radi o posmrtnim ostacima trojice hrvatskih branitelja i osmero civila.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, koja je prisustvovala identifikaciji, kazala je kako su posmrtni ostaci osam osoba pronađeni u Srbiji te po dogovoru s predstavnicima srbijanskog povjerenstva za nestale osobe preuzeti 7. ožujka 2007. godine. Od toga su posmrtni ostaci pet osoba ekshumirani na groblju u Novom Sadu a posmrtni ostaci ostalih triju osoba na beogradskom groblju Nova Bežanija.

Jadranka Kosor izjavila je da je od 11 identificiranih osoba, za njih šest pri Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti bio pokrenut postupak traženja, a pet ih je bilo iz skupine poginulih. Ministrica je rekla da je sada, nakon ove identifikacije, na popisu zatočenih i nestalih branitelja i civila iz Domovinskog rata ostala 1.116 osoba. Najavila je također da će uskoro početi nova pokusna iskapanja.

Vezane vijesti

Lakše je pronaći ukradeni auto nego izgubljenu osobu

Lakše je pronaći ukradeni auto nego izgubljenu osobu

Sedam nestalih u samo sedam dana alarmantna je brojka za svaku državu. Za državu veličine Hrvatske brojka je istinski zabrinjavajuća ali - za razliku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika