21.03.2007. / 08:38

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Šeks: Odluka o ulasku u NATO donijet će se bez referenduma

Šeks je građanima poručio da ne trebaju strahovati od vojnih baza po Jadranu i slanja hrvatskih vojnika u NATO-ove misije

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je u utorak 20. ožujka da se o ulasku Hrvatske u NATO neće odlučivati na referendumu. Gostujući u Dnevniku Nove TV Šeks je rekao da predsjednici Vlade i države, kao i većina ustavno-pravnih stručnjaka, smatraju kako, s ustavno-pravnog stajališta, nema potrebe za referendumom. Naglasio je pritom da nova istraživanja pokazuju osjetan porast potpore ulasku u NATO. Ocijenio je da će Hrvatska prije ući u NATO nego u EU.

Šeks je građanima poručio da ne trebaju strahovati od vojnih baza po Jadranu i slanja hrvatskih vojnika u NATO-ove misije jer, kako je rekao, "ulaskom u NATO Hrvatska neće dobiti te obveze, nego će se o svemu odlučivati autonomno, u Hrvatskom saboru".

Zamoljen da komentira rezultate izbora u Slavonskom Brodu održanih prošle nedjelje, Šeks je rekao da će HDZ u tom gradu "pokušati naći novu arhitekturu vlasti od preostalih lista, koje nisu u koaliciji HSP-HSLS-HSS". Medijska tumačenja da HDZ gubi potporu u Slavoniji, Vladimir Šeks je okarakterizirao samo kao pogrešan dojam.

Na spomen izjave osječko-baranjskog župana Krešimira Bubala da će izborna borba protiv Šeksa u 5. izbornoj jedinici HDSSB-u i Branimiru Glavašu biti lak posao, Šeks je odgovorio da je do sada pet puta pobijedio na parlamentarnim izborima, te da će to učiniti i šesti put. On će, potvrdio je, biti prvi kandidat na HDZ-ovoj listi u 5. izbornoj jedinici, na kojoj će, kao i na svim ostalim listama HDZ-a, nositelj biti predsjednik stranke, aktualni premijer Ivo Sanader.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika