21.03.2007. / 10:30

Autor: Nina Tomljanović

KARLOVAC

Hitna služba upozorena prije tragedije u Karlovačkoj pivovari

Prvi rezultati obdukcije trebali bi biti poznati u srijedu, 21.ožujka. S obzirom na smrt Zdravka Martinovića, očekuje se da će Općinsko državno odvjetništvo zatražiti prekvalifikaciju kaznenog djela u istražnom zahtjevu

Devet dana prije tragedije u kojoj je u komu pao sinoć preminuli Zdravko Martinović Županijski Centar 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje, kako ekskluzivno doznaje Jutarnji list, 14. veljače točno u 7.15, zaprimio je dojavu o ''strašnom smradu po amonijaku'' nedaleko od Karlovačke pivovare.
Ivica Halar, načelnik županijskog Centra 112 Karlovac tvrdi da je informacija odmah proslijeđena policiji, što policija odlučno opovrgava. Centar 112 je o smradu obavijestio Dario Špoljarić, inače zaposlen kao tehničar Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije.
Izjavu Špoljarića u potpunosti je potvrdio Ivica Halar iz Centra 112, te je dodao da je o tome obavijestio policiju, ali što je ona dalje učinila, nije poznato.
Točan uzrok teškog zdravstvenog stanja u kojem je posljednja tri tjedna bio Martinović ostao je nepoznat i nakon što je on umro. Prvi rezultati obdukcije trebali bi biti poznati u srijedu, 21.ožujka. S obzirom na smrt Zdravka Martinovića, očekuje se da će Općinsko državno odvjetništvo zatražiti prekvalifikaciju kaznenog djela u istražnom zahtjevu.

Dosad se pet okrivljenika iz Karlovačke pivovare teretilo da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnim sredstvom ili radnjom, no ovisno o nalazima obdukcije, objašnjava sutkinja Laptalo, sada bi ih se moglo teretiti da su općeopasnim sredstvom ili radnjom prouzročili smrt. Kazna je za ovo djelo od najmanje tri godine do najviše 15 godina zatvora. PU karlovačka danas je pripremila nadopunu kaznene prijave protiv okrivljenika i Karlovačke pivovare kao pravne osobe, koju će proslijediti Općinskom državnom odvjetništvu. Kako neslužbeno doznajemo, obitelj će nagodbom pokušati doći do odštete.

Vezane vijesti

Akvizicija Femse pomogla Heinekenovim rezultatima u trećem tromjesečju

Akvizicija Femse pomogla Heinekenovim rezultatima u trećem tromjesečju

Nizozemska pivovara Heineken NV u srijedu je priopćila da su joj temeljni prihodi pali a dobit porasla u trećem tromjesečju zbog mješavine ušteda,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika