21.03.2007. / 14:14

Autor: Nacionalova redakcija

TOP STIPENDIJA

1.200.000 kuna za najbolje hrvatske studente

U srijedu 21. ožujka u zagrebačkoj Preporodnoj dvorani održano je svečano potpisivanje ugovora između tjednika Nacional, kao utemeljitelja akcije 'Top stipendija za top studente', i njegovih partnera u toj akciji: predstavnika INA-e, Podravke, Vipneta, Ingre, Diners Cluba i HRT-a. Potpisivanjem ugovora tako je započela šesta po redu akcija 'Top stipendija za top studente', u koju su se Nacionalovi partneri uključili sa 1.200,000 kuna. Osim novog vizualnog izgleda akcije koji je osmislila dizajnerska agencija Bruketa&Žinić, ovogodišnja akcija donosi još jednu novost. Od ove se godine za stipendije u iznosu od 40.000 kuna mogu prijaviti i studenti sa svih hrvatskih veleučilišta i visokih škola, čime je akcija prilagođena provedbi Bolonjskog procesa. Uz predstavnika Grada Zagreba Duška Ljuštine, svečanom potpisivanju prisustvovao je i ministar Dragan Primorac koji je tom prilikom istaknuo nekoliko stvari:

«Nekoliko je ključnih razloga zbog kojih se svi trebamo iskreno veseliti akciji 'Top stipendiji za top studente', koju pokreće Nacional sa svojim suradnicima. Prvi ključni razlog je što je 'Top stipendija' definitivno dovela do promjene svijesti onih koji su možda i imali novaca, ali nisu znali kako će ga uložiti. Danas više ne postoji osoba u hrvatskoj akademskoj zajednici koje nije čula za 'Top stipendiju', niti student kojem ne bi bilo izuzetno važno dobiti ju. Druga velika stvar je ta što, da nije bilo Nacionalove akcije, ne bi bilo ni inicijative pokrenute prema Hrvatskoj vladi da se stipendije za studente prestanu oporezivati, zbog čega je broj stipendija preko noći narastao. Treća, također iznimno važna stvar je ta da je ovaj model stipendiranja preuzela i Hrvatska država, koja ove godine osniva Nacionalnu zakladu za stipendiranje učenika i studenata, a koja će funkcionirati po istom principu. Poruka Nacionalove akcije bila je sljedeća: ako mogu oni sa svojim skromnim sredstvima, može i država.»

Vezane vijesti

Katalinić: Hrvatskoj treba boksačka liga

Katalinić: Hrvatskoj treba boksačka liga

Borna Katalinić deveterostruki je prvak države u amaterskom boksu. Osim što je osvajao međunarodne turnire, bio je treći na Prvenstvu Europske unije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika