21.03.2007. / 14:14

Autor: Stjepan Marković

SABOR

Sanader: Ispitat ćemo korupciju kod gradnje ceste

Sander je na pitanja o korupciji izjavio: "Postoji čvrsta odlučnost Vlade i ministarstava da sektor javne nabave učini do kraja transparentnim, bez malverzacija kakvih je bilo za bivše vlade"

Premijer Ivo Sanade najavio je na aktualnom prijepodnevu u Saboru da će Vlada ispitati navode o korupciji prilikom granje državne ceste između Gaženice i čvora Zadar 2 zbog kojih je cijena s planiranih 250 milijuna porasla na 450 milijuna kuna. Ivica Pančić, zastupnik SDP-a je ustvrdio da je: "Netko je, u čitavom nizu nezakonitosti i korupcije, 26 milijuna eura stavio u svoj džep, novčanik, ili položio na račun", te upitao premijera što Vlada misli poduzeti po tom pitanju kako bi rasvijetlila taj slučaj i kaznila krivce. Sander je na pitanja o korupciji izjavio: "Postoji čvrsta odlučnost Vlade i ministarstava da sektor javne nabave učini do kraja transparentnim, bez malverzacija kakvih je bilo za bivše vlade".

HNS-ovca Željka Kurtova zanimalo je kad će Vlada na internetu objaviti popis svih branitelja. Sanader mu je odgovorio da će se to dogoditi kad s tim budu suglasne braniteljske udruge, dodavši da se veliki broj udruga protivi objavljivanju, te da "Vlada udrugama ne želi ništa nametati". Kurtov je optužio Vladu i udruge da na taj način ne štite interese branitelja, nego "uljeza zbog kojih je dio kolača koji je trebao pripasti braniteljima smanjen na mrvice". "Ako su neki predsjednici udruga kupljeni, ne znači da oni štite branitelje", rekao je Kurtov, te zatražio dodatno očitovanje Vlade.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika