21.03.2007. / 16:41

Autor: Stjepan Marković

SABOR

Šuker optužio SDP da se ponaša kao tužitelj, istražitelj i sudac

Nenad Stazić, saborski zastupnik SDP-a upitao je za vrijeme aktualnog prijepodneva Ivan Šukera, ministra financija, odgovara li nekome da Državno odvjetništvo ne dobiva dokumente od Porezne uprave, ili Porezna uprava ne dostavlja dokumente zbog toga što se čeka da slučaj utaje poreza padne u apsolutnu zastaru misleći pri tom na slučaj Miomira Žužula.

"Ovo vaše pitanje je postavljeno na pragu stalne retorike SDP-a 'Ja tužim, ja istražujem, ja sudim'. Ako je gospodinu Žužulu utvrđeno 120.000 kuna poreza, onda je taj dug evidentiran u njegovoj kartici u Poreznoj upravi, i nema šanse da to ode u zastaru. Uz to, on će morati platiti kaznu, zatezne kamate od 15 posto." - rekao je Šuker. Šuker je pitao Stazića otkud mu informacije da Državno odvjetništvo ne posjeduje podatke i da ne može završiti postupak protiv Žužula. "Ja, kao ministar financija kojega ste pozvali kao odgovornog, nisam dobio nijedan dopis vezan za to".

"Vi kažete da informaciju nemate, ja je imam iz dnevnih novina i nitko je nije demantirao. Dug možda ne može u zastaru, ali može kazneni postupak." odgovorio je Stazić.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika