22.03.2007. / 09:52

Autor: Nina Tomljanović

PAKISTAN

Uspješno ispitana krstareća raketa

Riječ je o raketi Hatf VII Babur koja ima domet od 700 kilometara i može se opremiti nuklearnim, kemijskim, biološkim i klasičnim eksplozivnim punjenjima

U četvrtak, 22.ožujka Pakistan je treći put uspješno ispitao krstareću raketu koja može nositi nuklearnu bojevu glavu, priopćila je pakistanska vojska.
Riječ je o raketi Hatf VII Babur koja ima domet od 700 kilometara i može se opremiti nuklearnim, kemijskim, biološkim i klasičnim eksplozivnim punjenjima, dodaje se u priopćenju vojske.
Babur je imao dva probna leta koji su izvedeni 2005. i 2006. godine.

''Dobiveni podatci o letu potvrdili su tehničke parametre udešene za taj probni let'', dodaje vojska ističući da je Babur ''raketa koja leti nisko nad zemljom, nije vidljiva na radaru, a domet joj je povećan do 700 km''.
General Pervez Musharraf, predsjednik odbora načelnika glavnih stožera pakistanskih oružanih snaga bio je nazočan ispitivanju, a predsjednik Pervez Musharraf znanstvenicima je čestitao koji su radili na ispitivanju na tom ''veoma velikom uspjehu''.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika