22.03.2007. / 10:00

Autor: Martina Zeković

OSIJEK

Glavaš bolničkom osoblju darovao zlatnike s Tuđmanovim likom

Liječnici su ravnatelja KBO-a dr. Zlatka Vranješa obavijestili o Glavaševu poklonu tek kada su se novinari počeli zanimati za priču, tvrdeći da zlatnici nisu bili tolike vrijednosti da bi se o tome trebalo obavijestiti dr. Vranješa. Ipak, nominalna vrijednost takvog zlatnika je 1000 kuna, a stvarna, u vrijeme izdavanja, bila je 1300 kuna

U znak zahvalnosti za dvomjesečno liječenje u Kliničkoj bolnici Osijek, Branimir Glvaš darovao je osoblju bolnice 14 zlatnika i nekoliko srebrnjaka s likom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Zlatnike je poklonio članovima liječničkog konzilija KBO-a na čijem se čelu nalazio dr. Aleksandar Včev, te još nekoliko drugih zaslužnih liječnika, kao i osoba koja je sastavljala priopćenja liječničkog konzilija, dok je niže medicinsko osoblje dobilo srebrnjake s Tuđmanovim likom.

Liječnici su ravnatelja KBO-a dr. Zlatka Vranješa obavijestili o Glavaševu poklonu tek kada su se novinari počeli zanimati za priču, tvrdeći da zlatnici nisu bili tolike vrijednosti da bi se o tome trebalo obavijestiti dr. Vranješa. Ipak, nominalna vrijednost takvog zlatnika je 1000 kuna, a stvarna, u vrijeme izdavanja, bila je 1300 kuna. Vrijednost srebrnjakâ, prema podacima koje je moguće pronaći na internetskoj stranici Hrvatske narodne banke, iznosi nominalno 200, odnosno 150 kuna, a njihova je stvarna vrijednost 260 odnosno 195 kuna. Obzirom da se radi o numizmatički vrijednom kovanom novcu i kako su zlatnici i srebrnjaci izdani 1997. godine u povodu 75. rođendana Franje Tuđmana, njihova je vrijednost, nakon 10 godina, zacijelo mnogo veća.

Glavaš je zbog svog lošeg zdravstvenog stanja uzrokovanog štrajkom glađu, iz Zatvorske bolnice, po vlastitoj želji, prebačen u Kliničku bolnicu Osijek. Ondje se na Odjelu za intenzivnu njegu nalazio do posljednjeg dana boravka u KBO-u, sve dok 10. veljače ove godine nije pušten na kućnu njegu.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika