22.03.2007. / 14:53

Autor: Ana Kirin

INICIJATIVA

Tuđmanovo i Kuharićevo poprsje u Saboru

Letica je na konferenciji za novinare kazao da je o svom prijedlogu u srijedu razgovarao s predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom, te da mu je on rekao da parlamentarna većina razmatra njegov prijedlog

Nezavisni saborski zastupnik Slaven Letica u saborsku je proceduru uputio prijedlog o postavljanju spomen-poprsja kardinala Franje Kuharića i prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u Hrvatskom saboru. Na konferenciji za novinare u četvrtak 22. ožujka Letica je rekao da od kolega zastupnika očekuje da podupru taj prijedlog.

Poprsje kardinala Kuharića u Saboru bi trebalo biti postavljeno, obrazložio je Letica u svom prijedlogu, zbog njegovih velikih zasluga za međunarodno priznanje Hrvatske i dosljedno zalaganje za zaštitu ljudskih prava, primjenu najviših moralnih načela u tijeku Domovinskog rata te osudu svih zločina koje su počinili pripadnici hrvatskih oružanih snaga u BiH. Poprsje predsjednika Tuđmana postavilo bi se zbog njegova velikog i neupitna prinosa uspostavi, obrani i međunarodnom priznanju Hrvatske kao slobodne, neovisne i demokratske države, stoji u Letičinu prijedlogu.

Letica je na konferenciji za novinare kazao da je o svom prijedlogu u srijedu razgovarao s predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom, te da mu je on rekao da parlamentarna većina razmatra njegov prijedlog.

Letica je, kako je rekao, u saborsku proceduru uputio i prijedlog da se raspravi pitanje siromaštva u Hrvatskoj te dužničko ropstvo hrvatskih građana.

Vezane vijesti

Domoljublje je in

Domoljublje je in

Na komemoraciji u povodu 12. obljetnice smrti prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana, predsjednica HDZ-a Jadranka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika