22.03.2007. / 15:46

Autor: Stjepan Marković

ZADAR

Oslobođen dvojac optužen za terorizam

Županijski sud u Zadru oslobodio je Nikolu Veina i Tibora Fuera optužbi za terorizam zbog nedostatka dokaza. Njih dvojica su uhapšena 26. studenog prošle godine pod sumnjom da su tog dana trebali nepoznatoj osobi predati eksplozivnu napravu velike razorne moći za koju su znali da može groziti sigurnost Zadra i Republike Hrvatske. 34-godišnji Vein iz mjesta Zrmanje kod Obrovca je srpske nacionalnosti, dok je 33-godišnji Fuer iz Donjeg Srba mađarske nacionalnosti, a obojica imaju hrvatsko državljanstvo. Njih dvojica su optuženi da su 26. studenog iz mjesta Srba u Zadar dovezli eksplozivnu napravu s 254 grama plastičnog eksploziva. Nikola Vein, kod kojeg je pronađena eksplozivna naprava s magnetom na sebi i mobitelom za daljinsko aktiviranje, uhićen je te večeri u središtu Zadra. Fuer, koji je Veina svojim automobilom dovezao u Zadar, a potom pokušao pobjeći, uhićen je oko ponoći istog dana u Obrovcu. Obojica se od tada nalaze u pritvoru.

Prilikom čitanja optužnice, županijski državni odvjetnik Ivan Galović rekao je da su dvojica optuženika bili svjesni da time ugrožavaju unutarnju sigurnost Republike Hrvatske i da mogu izazvati kaotično stanje za najmanje pola stanovnika Zadra te su svojim postupcima stvorili uvjete za kažnjivo djelo protudržavnog terorizma.
Nakon čitanja optužnice obojica optuženika izjavili su da ju razumiju, ali da se ne osjećaju krivima.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika