22.03.2007. / 16:37

Autor: Mislav Šimatović

POSTIGNUT DOGOVOR S FRANCUZIMA

Luka Rajić prodao Dukat za 280 milijuna eura

Luka Rajić prodao je svoj udio u Dukatu francuskoj mljekarskoj grupaciji Lactalis za 2,05 milijardi kuna ili približno 280 milijuna eura, priopćeno je danas iz Dukata. Lactalis će od Luke Rajića preuzeti 2.744.769 ili 91 posto dionica Dukata po cijeni dionice od 749,78 kuna. Sporazumom je predviđena i obveza Lactalisa na daljnji razvoj poslovanja Dukata, te primarne proizvodnje mlijeka, uz obvezu na zadržavanje najmanje postojećeg broja zaposlenih. Sporazum Luke Rajića i Lactalisa će stupiti na snagu po pribavljanju suglasnosti nadležnih regulatornih tijela.

"Managment Dukata zadovoljan je razvojem događaja, jer ulazak Lactalisa kao strateškog partnera predstavlja snažan podstrek daljnjem razvoju Dukata kao regionalne mliječne industrije", kažu u toj kompaniji.

Dukat je u prošloj je godini ostvario 106,6 milijuna kuna neto dobiti, što je za 32,9 posto manje nego u 2005. Poslovni prihodi iznosili su 2,2 milijarde kuna, te su unatoč prodaji nekih segmenata poslovanja bili veći za 0,4 posto u usporedbi s godinom ranije.

Vezane vijesti

'Dukat ucjenjuje svoje kooperante'

'Dukat ucjenjuje svoje kooperante'

Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka smatra da je menadžment Dukata nalogom da cisterne ne uzimaju mlijeko ucjenjivao kooperante kako bi iznudio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika