22.03.2007. / 18:49

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ LEDENIK

Odgođeno suđenje vozaču kamiona iz tunela Ledenika

"Stav tužiteljice kao da se temelji na novinskim člancima. Tvrdnja, primjerice, da je moj klijent vozio umoran nije dokazana, nego se, naprotiv, iz podataka o odmoru vidi da se on odmarao i spavao i dulje nego što zakon traži," rekao je odvjetnik optuženog Miljenka Stričaka Željko Olujić

Na Županijskom sudu u Zadru u četvrtak 22. ožujka trebalo je početi suđenje vozaču kamiona Miljenku Stričaku, optuženom za izazivanje teške prometne nesreće u tunelu Ledeniku na autocesti Zagreb - Split, u kojoj su ovog ljeta smrtno stradale dvije žene i njihovo dvoje djece. Međutim, suđenje 25-godišnjem Stričaku odgođeno je prije početka glavne rasprave jer je odvjetnik optuženog Stričaka Željko Olujić zatražio izuzeće tužiteljice Branke Rukavine, općinskog državnog odvjetnika Trpimira Kučine, županijskog državnog odvjetnika Ivana Galovića i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Te je svoje zahtjeve obrazložio nedovoljno potkrijepljenom optužnicom protiv Stričaka, medijskim pritiscima na sud i, kako je rekao, iskonstruiranim i nedovoljno objašnjenima i dokazanima inkriminacijama. "Stav tužiteljice kao da se temelji na novinskim člancima. Tvrdnja, primjerice, da je moj klijent vozio umoran nije dokazana, nego se, naprotiv, iz podataka o odmoru vidi da se on odmarao i spavao i dulje nego što zakon traži," istaknuo je Olujić.

Budući da je odvjetnik Olujić svoj zahtjev sudu dostavio pravovremeno, predsjednik Sudskog vijeća sudac Boris Radman do daljnjega je odgodio početak rasprave. To je obrazložio potrebom da odluku o o zahtjevu Stričakova branitelja donese kolegij svih zamjenika državnih odvjetnika RH u Zadru.

Željko Olujić još je rekao da se njegov branjenik duboko kaje zbog svega što se dogodilo te da je još uvijek u teškom psihičkom stanju, zbog čega je čak, kako je rekao, upitna i njegova raspravna sposobnost.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika