22.03.2007. / 19:48

Autor: Stjepan Marković

LONDON

Uhićena trojica terorista

Uhićena trojica muškaraca povezana s terorističkim napadom na London 7. srpnja.. Dvojica muškaraca u dobi od 23 i 30 godina uhićena su u zračnoj luci u Manchesteru gdje su se pokušali ukrcati na let za Pakistan. Treći muškarac star 26 godina uhićen je u svojoj kući u Leedsu.

Njih trojica su uhićena zbog sumnje da su pripremali, nabavljali ili poticali terorizam i time prekršili odredbe Zakona o terorizmu iz 2000. godine. Njih trojica su prevezena London gdje su pritvoreni, te će ih ispitati policajci iz protuterorističkog odjela. U sklopu istrage policija je pretresla pet kuća u okolici Leedsa i dva objekta u istočnom Londonu.

Istražitelji Scotland Yarda su izjavili da su ove akcije planiranih akcija, te da prilikom uhićenja nisu korišteni specijalci.

U napadu na londonsku podzemnu željeznicu i autobus 7. srpnja 2005. godine poginule su 52 osobe, a više od 700 je ozljeđeno.

Vezane vijesti

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Prošloga tjedna u Londonu je za javnost otvoren Granary Square, jedan od najvećih urbanih javnih prostora tog tipa u Europi koji će veličinom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika