23.03.2007. / 14:49

Autor: Nina Tomljanović

IRAČKE VODE

Zarobljeno 15 pripadnika britanske mornarice

Iranski veleposlanik pozvan je u Londonu na razgovore i Britanija zahtjeva hitno i sigurno oslobođenje mornara

Tijekom ''rutinske operacije pretrage'' u petak, 23.ožujka Iran je zarobio u iračkim vodama 15 pripadnika britanske kraljevske mornarice, priopćilo je to britansko ministarstvo obrane.

Iranski veleposlanik pozvan je u Londonu na razgovore i Britanija zahtjeva hitno i sigurno oslobođenje mornara.

''Oko 10.30 sati po iračkom vremenu 15 britanskih mornara, sudionika rutinskih operacija pretrage trgovačkih brodova, zarobili su iranski brodovi u iračkim teritorijalnim vodama'', navodi se u priopćenju ministarstva.

Iranski brodovi su prišli kada su pripadnici mornarice provodili inspekciju jednog trgovačkog broda. Radi se o pripadnicima iranske Revolucionarne garde.

''Mi razmatramo ovo pitanje po hitnom postupku s iranskim vlastima na najvišoj razini i po naputku ministra vanjskih poslova iranski veleposlanik je pozvan u britansko ministarstvo vanjskih poslova. Britanska vlada zahtjeva hitno i sigurno vraćanje naših ljudi i opreme'', prenosi Reuters.

U Washingtonu je jedan američki vojni dužnosnik izjavio da su Britanci bili u dva gumena čamca s fregate H.M.S. Cornwall tijekom rutinske provjere jednog broda zbog mogućeg krijumčarenja u Perzijskom zaljevu, prenosi Associated Press.


Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika