23.03.2007. / 16:14

Autor: Nina Tomljanović

OSIJEK

Osječanin koji je zatočen, povezan je sa ''slučajem selotejp''

Doznaje se neslužbeno da je Zatočeni umirovljeni sudac R.R. u četvrtak, 22.ožujka u sklopu dopune istrage na Županijskom sudu u Osijeku trebao biti svjedok u slučaju ubojstava srpskih civila na Dravi 1991., no da se ispričao, te da će biti svjedok tužiteljstva na sljedećem istražnom ročištu

U petak, 23.ožujka pokrenuta je istraga protiv 50-godišnjeg Viktora Tolja iz Osijeka koji je 20.ožujka zatočio dvije osobe od kojih se jedna osoba povezuje kao svjedok u slučaju ''selotejp''.
Miroslav Rožac, istražni sudac Županijskog suda u Osijeku rekao je u petak,23.ožujka na konferenciji za novinare da je pritvor Tolju odredio zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke, te radi provjere navoda za neke osobe, koje se spominju u pismu s prijetnjama i zahtjevima koje je osumnjičenik donio u odvjetnički ured.

Na donošenje rješenja o provođenju istrage utjecale su činjenice da je prilikom uhićenja kod Viktora Tolja nađen kompletan iznos tražene otkupnine od 18.500 eura te pištolj kojim je prijetio smrću odvjetniku Vjenceslavu Aramabašiću ako se ne ispuni njegov zahtjev. Druga osoba, koju je također zatočio, donijela mu je otkupninu.
Miroslav Rožac je rekao da je otmičar Viktor Tolj otprije poznat policiji zbog razbojstva, iznude i protupravne naplate.
Na novinarski upit je li točno da je druga zatočena osoba svjedok u tzv. slučaju ''selotejp'', Rožac je rekao da ne zna i da, radi interesa istrage, može samo reći da je riječ o umirovljenom sucu.
Dodao je kako je Policijska uprava osječko-baranjske izvijestila da nije utvrđena povezanost između ove otmice i do sada provedenih kriminalističkih obrada djela ratnoga zločina. To, prema dosadašnjim saznanjima, i Sud vjeruje, kazao je Rožac.
Doznaje se neslužbeno da je Zatočeni umirovljeni sudac R.R. u četvrtak, 22.ožujka u sklopu dopune istrage na Županijskom sudu u Osijeku trebao biti svjedok u slučaju ubojstava srpskih civila na Dravi 1991., no da se ispričao, te da će biti svjedok tužiteljstva na sljedećem istražnom ročištu.


Vezane vijesti

Sud BiH odlučuje o zatvorskoj kazni: Glavaš planira bijeg u Južnu Ameriku?

Sud BiH odlučuje o zatvorskoj kazni: Glavaš planira bijeg u Južnu Ameriku?

Sudbina Branimira Glavaša, u Hrvatskoj pravomoćno osuđenog na osam godina zatvora zbog ratnih zločina u Osijeku, bit će mnogo jasnija danas, nakon… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika