24.03.2007. / 12:45

Autor: Martina Zeković

IRAN

Zarobljeni britanski marinci premješteni u Teheran

"Petnaestero britanskih marinaca, zarobljeno u petak zbog nepoštivanja međunarodnih granica i ilegalnog ulaska u iranske teritorijalne vode, premješteno je u subotu ujutro u Teheran kako bi se izjasnili o svojem činu", tvrdi poluslužbena agencija Fars. Među britanskim vojnicima, naglašava agencija, nalazi se jedna žena. Britanski marinci zarobljeni su u iranskim teritorijalnim vodama Perzijskog zaljeva jer su se, tvrdi Iran, nalazili u "sumnjivoj akciji".

"Iran snažno osuđuje nezakonit ulazak britanskih snaga u njegove teritorijalne vode. Riječ je o sumnjivoj akciji, suprotnoj međunarodnim propisima", izjavio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Mohammad Ali Hosseini.

Britanske vlasti tvrde da su se marinci spremali na pregled trgovačkog broda, u skladu s rezolucijom UN-a kojom se dopušta prisustvo multinacionalnih snaga u Iraku. Iran je izjavio da su marinci "ilegalno ušli" u njegove vode te da su "uhićeni zbog istrage i ispitivanja".

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika