12.06.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

GOSPODARSTVO

NOVA AMEX KREDITNA KARTICA NA HRVATSKOM TRŽIŠTU

NOVA AMEX KREDITNA KARTICA NA HRVATSKOM TRŽIŠTU

U utorak je najveća kartičarska kuća u Hrvatskoj PBZ American Express predstavila Blue American Express, svoj novi proizvod koji će uskoro biti dostupan korisnicima. Blue je prva kreditna Smart kartica u Hrvatskoj koja podržava EMV protokol i sadrži ID Keeper aplikaciju. Elektronski čip ugrađen u karticu omogućavati će pohranu povjerljivih osobnih podataka kao što su zaporke i korisnička imena. Umetanjem Smart kartice u čitač American Expressa, koji je kompatibilan s osobnim računalom moći će se uz pomoć ID Keeper očitati svi pohranjeni podaci. Podaci pohranjeni u čipu su zaštićeni i biti će dostupni samo vlasniku kartice.
Blue nudi i stanovitu sigurnost prilikom online kupnje. U slučaju zlouporabe kartice korisnici neće biti terećeni za eventualne troškove. U slučaju fizičkog gubitka kartice i zlouporabe korisnik neće snositi troškove u iznosu do 100 eura, a novu će karticu dobiti u roku od 24 sata.
Kartica će se moći koristiti na svim mjestima i site-ovima sa znakom American Express-a.
Prvo sponzorstvo iz Blue-a vezano je uz Motovun Film Festival. U sklopu obilježavanja pete obljetnice tog festivala u zagrebačkom kinu Grič od 26. do 28. lipnja biti će retrospektivno prikazani najuspješniji filmovi iz Motovuna. Ulaznice će biti besplatne.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika