26.03.2007. / 15:33

Autor: Ana Kirin

HRT

Poništen natječaj za ravnatelja HRT-a

Hrvatska radiotelevizija u ponedjeljak 26. ožujka ipak nije dobila novog ravnatelja. Natječaj je poništen jer niti jedan od kandidata nije skupio najmanje 8 glasova od ukupno 11 članova Programskog vijeća, koliko je potrebno za izbor ravnatelja HRT-a.

Na sjednici je bilo nazočno 10 članova Programskog vijeća, a 11-ero kandidata je prije glasovanja predstavilo svoj program za četverogodišnje razdoblje. Četiri kandidata koja su se natjecala za mjesto ravnatelja bila su s HRT-a. Bili su to dosadašnji Galićev pomoćnik Vanja Sutlić, savjetnik glavnog ravnatelja za reorganizaciju Ante Rončević, urednik i voditelj Programa za inozemstvo Branimir Ježić te dugogodišnji novinar i urednik Sportskoga i Informativnog programa HTV-a Nikola Kristić. U užem izboru bili su i Andrea Feldman, Vjekoslav Krsnik, Nikša Sviličić, Davor Kovačević, Mile Pešorda, Marijan Kostrenčić i Darko Staklenac. Menadžer i pravnik Marijan Kostrenčić predsjednik je Nadzornog odbora VIPneta, Večernjeg lista, HOK osiguranja i General turista te član nadzornih odbora INGRA-e i Tiska. Najstariji od svih kandidata, Vjekoslav Krsnik, bivši je glavni urednik Hine, a sada je slobodni novinar. Jedina kandidatkinja je povjesničarka Andreja Feldman, nekadašnja direktorica Soroseva instituta Otvoreno društvo. Nikša Sviličić direktor je poslovne škole Proactiva, a Davor Kovačević, bivši direktor Zagrebačkih kinematografa, vodi privatnu tvrtke za poslovno savjetovanje. Pisac i publicist Mile Pešorda radio je kao savjetnik u ministarstvima kulture i vanjskih poslova. Darko Staklenac radio je u marketingu više tvrtki, a danas radi u agenciji za obnovu osječke Tvrđe.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika