13.06.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

SRBIJA

UHIĆEN VESELIN ŠLJIVANČANIN

UHIĆEN VESELIN ŠLJIVANČANIN

Haški optuženik Veselin Šljivančanin, optužen za ratne zločine u Vukovaru, uhićen je u četvrtak navečer u Beogradu u svom stanu, javio je Radio B92. Policiju, koja je akciju uhićenja započela u poslijepodnevnim satima, Šljivančaninove su pristalice pokušavale spriječiti da uđu u zgradu, tvrdeći da nije u stanu. Pristalice su, pokušavajući upasti u zgradu oko 23 sata, prisilile policiju da upotrijebi šok-bombe i suzavac, oko zgrade je zapaljeno nekoliko automobila i kontejnera, a bilo je i ozlijeđenih. Pola sata prije ponoći policija je eksplozivom razvalila blindirana vrata optuženikova stana i odvela ga u Centralni zatvor u Beogradu.
Haška optužnica tereti Šljivančanina za zločin na Ovčari, zajedno s Milom Mrkšićem i Miroslavom Radićem, koji su se dobrovoljno predali Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu. U novosadskom Okružnom sudu upravo se vodi istraga protiv šestorice osumnjičenih izvršitelja tog zločina, od kojih su četvorica uhićena u policijskoj akciji “Sablja”, provedenoj nakon ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića. Uhićenje Šljivančanina do 15. lipnja bio je uvjet kojega je SAD postavio vlastima u Beogradu, kako bi im bila odobrena financijska pomoć od oko sto milijuna dolara.

Vezane vijesti

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Hrvatski državljanin B.D., osumnjičen za sudjelovanje u pljački šibenske podružnice HVB Splitske banke počinjene 2005. godine, uhićen je na području… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika