26.03.2007. / 16:48

Autor: Ana Kirin

RIJEKA

Sutkinja zlostavljala zapisničarku

Protiv sutkinje Općinskog suda u Rijeci Vasilije Perić pred Državnim je sudbenim vijećem u ponedjeljak 26. ožujka pokrenut stegovni postupak zbog prekoračenja službene ovlasti suca i nanošenja štete ugledu suda i sudačkoj dužnosti. Stegovni postupak pokrenula je predsjednica Općinskog suda u Rijeci Gordana Kosić, sumnjičeći sutkinju Perić za mobbing na temelju prijave daktilografkinje-zapisničarke na tom sudu Violete Pavlović. Ona je prijavila da ju je sutkinja Perić 21. ožujka za vrijeme rada uhvatila za ramena i odbacila sa stolca, te vikala na nju i prigovarala njezinu radu. Violeta Pavlović prijavila je također da ju je sutkinja Perić dulje vrijeme, a posebno posljednjih mjesec do mjesec i pol verbalno napadala.

Predsjednica Općinskog suda u Rijeci Gordana Kosić već je 22. ožujka, dan nakon prijavljenog incidenta, saslušala daktilografkinju Violetu Pavlović te uzela izjavu sutkinje Vasilje Perić. Sutkinja Perić je prijavljeni događaj negirala. Međutim, predsjednica suda je provela daljnji dokazni postupak i utvrdila kako postoji osnovana sumnja da je sutkinja Perić napravila ono za što ju je teretila Violeta Pavlović.

Vezane vijesti

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Republike Hrvatske Radimir Čačić, optužen za izazivanje prometne nesreće 2010. s dvije poginule… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika