26.03.2007. / 19:29

Autor: Stjepan Marković

ZAGREB

Tatjana Holjevac pozvala građane na bojkot T-HT-a

Tatjana Holjevac, predsjednica zagrebačke Skupštine i Sjedinjenih nezavisnih lista (SNL) pozvala je na konferenciji za novinare Vladu da objavi sadržaj tajnih ugovora s T-HT-om. "Ukoliko je ugovor što ga je krajem veljače potpisao ministar Božidar Kalmeta s T-HT-om tek puka formalnost i nije štetan za Hrvatsku i njene članove, zašto ga onda i ne objavi?", rekla je Holjevac. Božidar Kalmeta, ministar mora, turizma, prometa i razvitka, potpisao je 28. veljače tajni ugovor o produženju povlaštenog položaja s predstavnicima T-HT-a.

Holjevac je odbacila pojašnjenje koje je objavila Vlada da je riječ samo o usklađivanju, preciziranju i dorađivanju sadržaja koncesijskog ugovora za pružanje usluga u fiksnoj telefoniji koji je HT dobio na 30 godina. Optužila je Vladu jer se građanima otuđuje njihovo vlasništvo jer im se ne priznaje vlasništvo nad DTK mrežom i poziva Vladu da se založi da vlasnici priključaka ne moraju plaćati pretplatu od 60 kuna.

Na kraju je Holjevac pozvala građane da ukoliko Vlada ne objavi teskt tajnih ugovora u roku od 30 dana na bojkot usluga T-HT-a.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika