27.03.2007. / 08:22

Autor: Nina Tomljanović

NEW YORK

UN predložio neovisnost Kosova

Nicolas Burns, američki podtajnik za politička pitanja očekuje da u travnju ili svibnju Vijeće sigurnosti prihvati rezoluciju o Kosovu, dok Srbija najavljuje diplomatsku ofenzivu

Martti Ahtisaari, izaslanik Kosova službeno je Vijeću sigurnosti UN-a predložio neovisnost Kosova uz djelomičan nadzor međunarodne zajednice.

"Nezavisnost je jedina izvediva mogućnost za politički stabilno i gospodarski održivo Kosovo", napisao je Martti Ahtisaari u izvještaju koji je predao UN-ovu Vijeću sigurnosti, prenosi Reuters.

Nicolas Burns, američki podtajnik za politička pitanja očekuje da u travnju ili svibnju Vijeće sigurnosti prihvati rezoluciju o Kosovu, dok Srbija najavljuje diplomatsku ofenzivu. ''Prijedlog Ahtisaarija potpuno podupiru Sjedinjene Države. Podupiremo sve njegove prijedloge, kao i proces koji će voditi nadziranoj neovisnosti Kosova", rekao je Burns.

U povodu upućivanja konačnog prijedloga o statusu Kosova Pred UN-ovo Vijeće američki State Department ponovo je ponovo izrazio podršku Ahtisaariju i njegovim preporukama za uspostavu neovisnosti Kosova pod međunarodnim nadzorom i uz zaštitu prava i sigurnosti kosovskih Srba i drugih manjinskih zajednica.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika