27.03.2007. / 10:49

Autor: Stjepan Marković

KARLOVAC

Suspendiran viši vodopravni inspektor

Ministarstvo poljoprivrede suspendiralo je višeg vodopravnog inspektora Milivoja Radočaja zbog povrede dužnosti prilikom nadzora nad Karlovačkom pivovarom. Internim nadzorom nad Hrvatskim vodama utvrđeno je da su znali da pivovara godinama ispušta veće od dopuštene razine otpadnih voda, no nisu ništa poduzeli. Radočaj je mjesec dana prije nego što se otrovao Zdravko Martinović primio izvještaj u kojemu se navodi da pivovara ispušta otpadne vode u potok, no nije ništa poduzeo ili obavijestio nadređene. Sumnja se da je Radočaj neizravno odgovoran za tragediju pokraj Pivovarskog potoka 23. veljače jer nije poduzeo ništa kako bi ju spriječio.

Nadzor će se u utorak provesti nad Službom za zdravstvenu ekologiju i Zavodom za javno zdravstvo Karlovačke županije. Njih se također sumnjići da su znali da Karlovačka pivovara ispušta otpadne vode u potok, ali da ništa nisu poduzeli.

Vezane vijesti

Medijska kampanja

Medijska kampanja

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pozvala je sa središnjeg skupa za VII. izbornu jedinicu održanog sinoć u Karlovcu birače da daju svoj glas HDZ-u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika