27.03.2007. / 12:37

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

Agrokoru prijeti kazna od milijardu kuna

Vlada se također uključila u rješavanje cijele situacije, a potpredsjednik Vlade Davor Polančec u ponedjeljak, 26. ožujka stigao je u Pariz gdje bi u utorak trebao razgovarati s odgovornim ljudima iz Lactalisa

Nakon što je Agrokor počeo uklanjati Dukatove proizvode s Konzumovih polica, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja najavila je tužbu protiv te tvrtke. U tužbu nije isključena kazna u iznosu od 10 posto godišnjeg profita, što bi značilo da iznos može biti oko milijardu kuna.

Vlada se također uključila u rješavanje cijele situacije, a potpredsjednik Vlade Davor Polančec u ponedjeljak, 26. ožujka stigao je u Pariz gdje bi u utorak trebao razgovarati s odgovornim ljudima iz Lactalisa, koji od Rajića kupuje više od 91 posto Dukata.

Ministarstvo poljoprivrede najavljuje istragu poslovanja i prodaje Rajićeva Dukata, vodećeg lanca mljekarske industrije, te poručuju da će svim sredstvima štititi tržišnu utakmicu.

Vezane vijesti

Mercator ostao bez Uprave zbog propale prodaje Agrokoru?

Mercator ostao bez Uprave zbog propale prodaje Agrokoru?

Uprava najvećeg slovenskog trgovačkog lanca Mercatora kasno sinoć podnijela je neopozivu ostavku na svoj položaj. Odlazak čelnih ljudi Mercatora… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika