27.03.2007. / 18:16

Autor: Martina Zeković

TURIZAM

Švicarska kompanija ugovorila uplovljavanje 150.000 turista u Hrvatsku

U utorak je počela najbogatija sezona švicarske kompanije MSC Cruises na hrvatskoj obali. Naime, s megabroda MSC Armonia iskrcalo se 1586 turista iz Južne Amerike, od kojih je 1088 iz Brazila, objavio je Jutarnji list. Krstarenje je prije dva tjedna počelo iz Brazila, a nakon Tenerifa, Casablance, Malage, Malte i Dubrovnika završava u četvrtak u Veneciji. To je prvi veliki dolazak turista iz Latinske Amerike, kojima su organizirani izleti, panorama grada, razgledanje kulturno-povijesne gradske jezgre te posjeti Konavoskim dvorima i Cavtatu.

Za ovogodišnju je sezonu ova druga po veličini turistička kompanija u Europi, ugovorila 66 uplovljavanja s više od 150.000 stranih turista. Švicarci ove sezone u Dubrovniku obilježavaju dva osobita postignuća na hrvatskom tržištu krstarenja: u srpnju će cruiser MSC Armonia, koji dolazi od 2004. godine, obilježiti 100. posjet Dubrovniku s ukupno 280.000 turista.

Krajem listopada će MSC Cruises nakon osam godina prisutnosti na našoj obali, premašiti brojku od pola milijuna cruising turista na hrvatskom tržištu krstarenja. U Hrvatskoj će od 2008. putnički brodovi MSC Cruisesa krstariti cijele godine i svaki tjedan posjećivati grad, rekao je Neven Delić, direktor švicarske tvrtke SNAV Croatia. Kada se dovrši modernizacija luke Gruž, Dubrovnik bi trebao postati polazna luka za programe krstarenja švicarskog brodara na području Jadrana i Sredozemlja, prvenstveno za tržišta Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Hrvatske.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika