28.03.2007. / 09:17

Autor: Stjepan Marković

PARIZ

Predstavnici Lactalisa sljedeći tjedan u Hrvatskoj

Emmanuel Besnie, vlasnik i predsjednik Uprave Lactalisa, u utorak 27. ožujka u Parizu nakon sastanka s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom izjavio je da će novi vlasnik zadržati brand Dukat koji bi trebao postati baza za širenje u regiju. Prema njihovim riječima francuska kompanije koja je u obiteljskom vlasništvu nije prisutna u našoj regiji te bi pomoću Dukata koji bi trebao biti okosnica snažne mljekarske industrije probiti se u regiju.

Lactalis naglašava da svugdje ulaže u razvoj lokalne mljekarske proizvodnje poboljšavanjem kvalitete mlijeka i povećavanjem kapaciteta otkupa mlijeka od kooperanata. Također će ulagati u industrijsku opremu lokalnih proizvodnih pogona.

Na razgovoru je dogovoreno da predstavnici Lactalisa sljedeći tjedan posjete Hrvatsku i sastanu se s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem kojemu bi trebali predstaviti svoje razvojne planove.

Besnie nakon jednosatnog razgovora s Polančecom nije htio davat izjave medijima. Polančec je nakon sastanka izjavio: "Želimo znati na koji način bi Lactalis, uz našu podršku, mogao još više unaprijediti odnose s kooperantima. Krajnji cilj te suradnje mora biti povećanje proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj, kako u dogledno vrijeme više ne bismo morali uvoziti mlijeko, nego bismo postali sposobni izvoziti viškove". Polančec je također razgovarao o Dukatovim pogonom za proizvodnju sira u Bjelovaru: "Njihovo je mišljenje da Sirela Bjelovar sada nije na zadovoljavajućoj tehnološkoj razini pa tamo namjeravaju u prvom razdoblju najviše ulagati i osposobiti Sirelu kako bi i njezine sireve mogli izvoziti u Europu".

Vezane vijesti

'Dukat ucjenjuje svoje kooperante'

'Dukat ucjenjuje svoje kooperante'

Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka smatra da je menadžment Dukata nalogom da cisterne ne uzimaju mlijeko ucjenjivao kooperante kako bi iznudio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika