28.03.2007. / 11:53

Autor: Stjepan Marković

PARIZ

Neredi zbog švercanja u metrou

Očevidci navode da su izgrednici uzvikivali uvrede na račun Sarkozya i parole: "policije posvuda, pravde nigdje" i "dolje država, policija i šefovi".

Policija je morala intervenirati i upotrijebiti suzavce kako bi smirila nerede koji su izbili zbog švercanja u pariškom metrou. Devetero ljudi je ozljeđeno i dvoje uhićeno u utorak navečer na stanici Gare du Nord, jednoj od najprometnijih u Parizu. Nekoliko stotina mlađih osoba počelo je razbijati stakla, trgovine te automate za prodaju hrane i pića. Povod cijelom incidentu je bio ponašanje prema 33-godišnjem muškarcu koji je priveden jer nije platilo kartu nego je preskočilo zaštitnu ogradu metroa. Prometni službenici su izjavili da ih je muškarac udario dvojicu kontrolora šakom u lice kada su ga zatražili kartu. Policija je intervenirala i uhitila tog muškaraca na što su burno reagirali ostali putnici jer je policija navodno pretjerala u upotrebi sile.

Novi ministar unutrašnjih poslova Francois Baroin, koji je zamijenio Nicolasa Sarkozya, nazvao je događaje neprihvatljivima te da ništa ne može opravdati takvo ponašanje. Očevidci navode da su izgrednici uzvikivali uvrede na račun Sarkozya. Uzvikivali su parole poput "policije posvuda, pravde nigdje" i "dolje država, policija i šefovi".

Ovo su prvi veći neredi u Francuskoj od ljeta 2005. godine kada su u izbili neredi u imigrantskim predgrađima Pariza zbog čega je uvedeno izvanredno stanje.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika