28.03.2007. / 13:42

Autor: Marina Biluš

BUSINESS.HR

Objavljen zapis razgovora s Kadijevićevim posrednikom

Internet portal business.hr na svojim je stranicama danas objavio tonski zapis razgovora s bivšim suradnikom Veljka Kadijevića koji je vodila novinarka Nada Starijaš-Al-Issa. Riječ je o neimenovanom muškarcu koji je novinarki navodno omogućio razgovor s Kadijevićem. Redakcija je audio zapis odlučila objaviti kako bi se razjasnila situacija oko intervjua s Kadijevićem, zbog kojeg su urednici završili na razgovoru u policiji, koji je taj portal objavio u ponedjeljak, a u čiju je autentičnost javnost s pravom posumnjala. Takve sumnje objavljena snimka nije nimalo umanjila budući da ona ni na koji način ne dokazuje da je novinarka doista razgovarala s Veljkom Kadijevićem. Kako navodni posrednik u spomenutom intervjuu nije imenovan niti se o njemu išta zna, nemoguće je procijeniti ima li ta osoba ikakve veze s optuženim bivšim načelnikom generalštaba JNA. Portal business.hr na tu je neugodnu situaciju dao sljedeće objašnjenje:

«Nada Starijaš-Al-Issa stupila u kontakt s Veljkom Kadijevićem mimo „najbližih rođaka“, putem Kadijevićevih bivših suradnika. Jedan od njih (podaci su poznati redakciji) pristao je potvrditi da je sudjelovao u uspostavljanju kontakta novinarke i Kadijevića»

Transkript razgovora

Nada Starijaš-al-Issa: Možete mi samo u jednoj rečenici potvrditi da ste vi taj koji ste me doveli do Kadijevića?
NN: Apsolutno, ja sam (ime i prezime poznati redakciji) i ja sam gospođi Nadi omogućio tu izjavu.
Nada Starijaš-al-Issa: Dobro, vi ste sad negdje daleko, ali uglavnom... mi vaš broj imamo, nećemo ga izdati, ali vi ste ta veza koja me dovela, možete to potvrditi?
NN: Tačno je, jesam.
Nada Starijaš-al-Issa: Znači vi garantirate da je izjava Kadijevića bila, da nije izmišljena?
NN: Živi sam svedok, jesam!

Državno odvjetništvo i dalje tvrdi da im nitko nikad nije prijavio bilo kakav intervju s Veljkom Kadijevićem, pa tako ni novinarka Business.hr-a. Neven Barković, urednik portala tvrdi pak kako je novinarka u telefonskom razgovaru s Antunom Kvakanom, u DORH-u zaduženom za ratne zločine, najavila kako postoji mogućnost da dođe do Kadijevića i s njim napravi intervju. Dotični razgovor potvrdio je i sam Kvakan što se može i zaključiti iz snimke razgovora objavljenom na portalu.

Vezane vijesti

Karadžić se skriva u Grčkoj, Kadijević u Moskvi

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić skriva se u grčkom pravoslavnom manastiru na Svetoj gori, objavio je crnogorski tjednik Monitor.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika