29.03.2007. / 13:44

Autor: Nacionalova redakcija

HRT

Bljajić i Janjanin dali ostavke na mjesto članova Vijeća HRT-a

Danko Bljajić i Darinka Janjanin u četvrtak su dali ostavku na mjesto članova Vijeća HRT-a. Bljajić je za Nacional opovrgnuo napise u medijima prema kojima je izjavio: "Pa nećete valjda glasati za Sutlića, on je Srbin". "Rekao sam kako mi je drago da osobe koje su se izdavale za velike nacionaliste, sada podupiru Srbina, a kad se raspravljalo o mojem mješovitom podrijetlu nitko nije stao u moju obranu", objasnio je Bljajić.

Naime, Vanja Sutlić, dosadašnji pomoćnik glavnog ravnatelja HRT-a, na prijedlog ravnateljstva HRT-a izabran je za vršitelja dužnosti ravnatelja. Na sjednici Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije u prvom dijelu donesen je zaključak kojim od Sabora traži razrješenje vijećnika Danka Bljajića. Razlog razrješenja bio je navodni incident koji se dogodio nakon sjednice u utorak, 27. ožujka.

Za razrješenje je glasalo 6 vijećnika od 8 prisutnih. Tijekom rasprave dva člana vijeća, Hašim Bahtijari i Suzana Jašić, napustili su sjednicu nakon što je, prema pisanju medija, Danko Bljajić navodno izjavio, "Pa nećete valjda glasati za Sutlića, on je Srbin".

Podsjetimo, izbor novog ravatelja HRT-a u ponedjeljak, 26. ožujka je poništen, jer članovi vijeća HRT-a ni nakon četiri kruga glasanja nisu uspjeli izabrati ravnatelja, s obzirom da nitko od kandidata nije uspio dobiti dvotrećinsku većinu (osam glasova).

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika