29.03.2007. / 17:15

Autor: Nacionalova redakcija

SLUČAJ SELOTEJP

Hitno operirana Gordana Getoš Magdić

Getoš Magdić je zbog nezadovoljstva radom suda i loših zatvorskih uvjeta 21. ožujka počela štrajk glađu

Gordana Getoš Magdić, osumnjičenica u tzv. slučaju "selotojp", u četvrtak 29. ožujka hitno je operirana na Odjelu kirurgije osječke Kliničke bolnice, nakon što joj je još jutros pozlilo i žalila se na jake bolove u predjelu trbuha, izvijestila je njezina odvjetnica Ljubica Vrsaljko Matijević. Getoš Magdić je zbog nezadovoljstva radom suda i loših zatvorskih uvjeta 21. ožujka počela štrajk glađu. Ona se trebala u deset sati pojaviti na istražnom ročištu pred Županijskim sudom u Osijeku, njezina odvjetnica je obavijestila istražnog sudca Maria Kovača da se ona neće pojaviti.

Ravnatelj osječke Kliničke bolnice dr. Željko Vranješ izjavio je da "Ravnateljstvo ne može dati nikakvu informaciju o zdravstvenom stanju Gordane Getoš Magdić koja je pacijentica kao i svi ostali". Gordana Getoš Magdić je bila Glavaševa ratna tajnica te je njen iskaz jedan od glavnih dokaza u slučaju protiv Glavaša.

Na Županijskom sudu u Osijeku u četvrtak 29. ožujka održano je istražno ročište u sklopu dopune istrage u tzv. slučaju "selotejp", na kojemu je saslušano šest svjedoka tužiteljstva. Prije 20-ak dana istražni sudac Mario Kovač završio je istražni postupak, no Županijsko državno odvjetništvo tražilo je dopunu istrage. Sudac Kovač odredio je još tri ročišta tijekom kojih je saslušao 15 svjedoka, 13 tužiteljstva i dva obrane Branimira Glavaša.

Po riječima glasnogovornika Županijskog suda Miroslava Rožca, za 3. travnja sudac je sazvao još jedno ročište, a u Zagrebu će u ponedjeljak 2. travnja saslušati jednog svjedoka koji zbog bolesti ne može doći u Osijek.

Odvjetnički timovi Branimira Glavaša, Gordane Getoš Magdić i Ivice Krnjaka, osumnjičenih za ratni zločin u Osijeku 1991., poslali su danas podnesak istražnom sucu Kovaču u kojemu traže da sasluša jednog svjedoka bitnog za slučaj "selotejp".

Riječ je o osobi koja ima "važne informacije za predistražne radnje u osječkoj policiji kada je ispitivana Gordana Getoš Magdić", izjavili su odvjetnici. Napomenuli su da je taj svjedok "u dogovoru s policijom utjecao na Gordanu Getoš Magdić da dade iskaz kojim teško tereti sebe kao i ostale okrivljenike u ovom procesu, a što je ona kasnije opovrgnula, te je time nanio veliku štetu svim osumnjičenicima".

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika