30.03.2007. / 12:35

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Dragan Primorac: 'Vlada ne odustaje od obavezne srednje škole'

"Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa ne odustaje od uvođenja obavezne srednje škole ili obrazovanja do stjecanja prvih kvalifikacija, nego upravo suprotno o jeseni započinje s realizacijom Nacionalnog programa mjera za uvođenje obvezne srednje škole", izjavio je za Nacional.hr ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac. On je tako demantirao pisanje Večernjeg lista, koji je objavio da "Primorac odustaje od obavezne srednje škole".

Primorac je za Nacional.hr pojasnio da se Nacionalnim programom mjera, koji će ministarstvo uskoro uputiti u Sabor, definira dinamika uvođenja i koraci koji će se poduzimati da bi u konačnici srednjoškolsko obrazovanje postalo obavezno tj. i normativno uređeno.

Naglasio je kako će od jeseni 2007. godine, nizom stimulativnih mjera poput uvođenja besplatnih udžbenika za učenike prvih razreda srednjih škola, besplatnog prijevoza te besplatnog smještaja u učeničkim domovinama za što je osigurano više od 120 milijuna kuna, konačno biti ostvareni Ustavom zagarantirani uvjeti da srednjoškolsko obrazovanje bude dostupno pod jednakim uvjetima za sve sukladno njihovim sposobnostima.

"Tijekom posljednje tri godine stvarali smo uvjete da bi ovaj projekt bilo moguće provesti," rekao je Primorac za Nacional.hr, te među brojnim poduzetim aktivnostima istaknuo izgradnju i opremanje velikog broja školskih objekata, zapošljavanje više od 5000 obrazovanih stručnjaka, povećanje materijalnog statusa profesora koji sada imaju dodatna opterećenja, osiguravanje velikih proračunskih sredstava za besplatne udžbenike, prijevoz i smještaj u učeničkim domovima i brojne druge.

Vezane vijesti

Hrvatski kvalifikacijski okvir ključni instrument reforme

Hrvatski kvalifikacijski okvir ključni instrument reforme

Hrvatski kvalifikacijski okvir (HKO) ključni je reformski instrument koji će iz temelja promijeniti obrazovanje u Hrvatskoj, omogućiti usklađivanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika