30.03.2007. / 16:00

Autor: Nina Tomljanović

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Oduzeta licenca laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo

''Oni su bili dužni prijaviti policiji primijećeno onečišćenje, imali su nalaz u kojem zagađenje prelazi višestruko dozvoljenu mjeru'', rekao je Pavić

Ministarstvo Poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva po članku 79. stavak 2 Zakona o vodama donijelo je rješenje kojim se oduzima licenca laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo, što je za Nacional.hr potvrdio glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Mladen Pavić.

''Sukladno Zakonu o vodama svaka osoba koja primijeti da je došlo do onečišćenja voda ili da postoji opasnost od nastavka onečišćenja, o tome je dužna izvijestiti policiju'', kazao je Pavić.

''Zavod za javno zdravstvo bio je dužan prijaviti policiji primijećeno onečišćenje, imali su nalaz u kojem zagađenje prelazi višestruko prekoračenje pokazatelja onečišćenja vodotoka uz Karlovačku pivovaru'', istaknuo je Pavić.

Također je napomenuo ''Taj slučaj nije povezan sa smrću Karlovčanina Zdravka Martinovića 23. veljače, radi se o sasvim drugoj lokaciji i drugom slučaju zagađenja''.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika