02.04.2007. / 09:55

Autor: Ana Kirin

GLINA

Sanader: Nema odlagališta nuklearnog otpada

Na proslavi 17. obljetnice HDZ-a Gline u nedjelju 1. travnja predsjednik te stranke, hrvatski premijer Ivo Sanader rekao je da se na Trgovskoj gori, kao ni u cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji, neće odlagati radioaktivni otpad. Najavio je da će se iz Prostornog plana Republike Hrvatske ukloniti dio koji se odnosi na odlagališta radioaktivnog otpada i lokacije na Trgovskoj gori te da će se naći način da se takav otpad izveze. Sanader je ocijenio da su SDP i HSS, vladajuće stranke u Sisačko-moslavačkoj županiji, pokušale ispolitizirati taj problem, pa ih je pozvao da to ne čine.

Premijer je govoreći na proslavi u Glini rekao i da će autocesta Zagreb - Sisak u biti završena u planiranim rokovima, a najavio je i gradnju nove brze ceste Popovača - Sisak - Petrinja - Glina - Josipdol.

Kao komentar na istražni zahtjev prošlog tjedna podignut protiv šest zapovjednika srpskih paravojnih postrojbi iz Gline za ratne zločine protiv civila i zarobljenika koji su tamo počinjeni za vrijeme tzv. SAO Krajine, Sanader je istaknuo da ratni zločin ne zastarijeva. "To je trebalo prije procesuirati, ali je i ovo dokaz da je pravda spora, ali dostižna," rekao je Sanader.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika