02.04.2007. / 11:03

Autor: Ana Kirin

BiH

Prijetnje novinarima na vahabitskom pogrebu

Više od tri tisuće vahabita prisustvovalo je u subotu 31. ožujka pogrebu neformalnog vođe vahabitskog pokreta u BiH Jusufa Barčića koji je u noći s petka na subotu preminuo od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći. Dženaza, obred povodom sahrane održan je u Džindićkoj džamiji u Tuzli, a Barčić je uz povike "Allahu Ekber", sahranjen na tuzlanskom muslimanskom groblju "Bukovčići".

Novinarima koji su htjeli popratiti taj događaj vahabiti su zabranjivali fotografiranje i uopće zadržavanje u blizini džamije. Prema pisanju banjalučkih Nezavisnih novina, najglasniji i najagresivniji bio je Palestinac Karray Kanel Bin Ali, navodno "mozak" vehabitskog pokreta u BiH. On je novinarima zaprijetio da će im polupati kamere i fotoaparate, a po njegovu je nalogu skupina vahabita fizički napala novinara iz "Dnevnog avaza". Novinarke su vahabiti nazivali pogrdnim imenima i pljuvali su za njima, između sebe komentirajući da ih kao nevjernice treba ukloniti s lica zemlje.

To nije potaknulo nikakvu reakciju policije a pogreb je nadziralo pedesetak uniformiranih i neuniformiranih policajaca, ali i pripadnici obavještajne agencije SIPA-e. Policija je objasnila da ih zanima samo pripada li netko od prisutnih na sahrani nekoj terorističkoj mreži.

Vahabiti su na Barčićev pogreb stigli organiziranim autobusima iz Slovenije i Sarajeva, a automobilima iz Austrije i Njemačke, te Sandžaka.

Vezane vijesti

Vehabije brinu katolike u BiH

Vehabije brinu katolike u BiH

Katolici u Bosni i Hercegovini objektivno imaju razloga biti zabrinuti zbog nekih pojava u toj zemlji a jedna od njih je svakako i prisutnost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika