02.04.2007. / 12:12

Autor: Robert Bajruši

NOVE KOMPLIKACIJE

Račan ostaje u bolnici

Odlukom liječničkog konzilija Ivici Račanu je za još tjedan dana produžen boravak u bolnici Rebro. Službeno objašnjenje glasi kako će na taj način predsjednik SDP-a biti pošteđen svakodnevnih putovanja od kuće do bolnice. Zbog toga Račan ostaje na Rebru, gdje se nastavlja rehabilitacija.

Unatoč optimističnom tonu iz priopćenja, očito je da se nastavljaju zdravstveni problemi čelnika vodeće oporbene stranke. Sve je počelo krajem siječnja, kada mu je dijagnosticiran tumor desnog ramena. U Munchenu je otkriveno da Račan boluje i od raka bubrega, koji se proširio na dio uretera, i ovi organi su uklonjeni operativnim zahvatom. Prije deset dana, došlo je do novih komplikacija jer su uočene metastaze u mozgu, zbog čega je podvrgnut terapiji Gama-knifeom, a zatim još jednoj operaciji ramena.

Iako se špekuliralo da bi danas trebao biti pušten na nastavak kućne njege, liječnici su Ivicu Račana odlučili zadržati u bolnici. Sve ovo govori kako su mali izgledi da se predsjednik SDP-a uključi u predizbornu kampanju. Umjesto politike, morat će se posvetiti liječenju i pokušaju oporavka.

Vezane vijesti

Milanović:' Račan ne bi bio zadovoljan stanjem u kojem se danas nalazi...

Milanović:' Račan ne bi bio zadovoljan stanjem u kojem se danas nalazi Hrvatska'

U povodu 4. godišnjice smrti bivšeg premijera i predsjednika SDP-a Ivice Račana, izaslanstvo SDP-a koje je vodio čelnik stranke Zoran Milanović danas… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika