02.04.2007. / 15:30

Autor: Nina Tomljanović

MAKEDONIJA

Parlamentarna suradnja Hrvatske i Makedonije

Izaslanstvo Odbora za europske integracije Hrvatskog sabora predvođeno predsjednikom Nevenom Mimicom, tijekom dvodnevnog službenog posjeta Makedoniji sastalo se se s predsjednikom Sobranja Ljubišom Georgiveskim, ministrom vanjskih poslova Makedonije Antonijom Milošoskim i potpredsjednicom vlade za europske integracije Gabrijelom Konevskom-Trajkovskom

U ponedjeljak, 2.travnja predsjednici odbora za eurointegracije oba parlamenta Tito Petkovski i Neven Mimica, ocijenili su u Skoplju da redovitom suradnjom Sabora Hrvatske i Sobranja Makedonije jača njihova uloga u procesu domaćih reformi i približavanja Europskoj uniji.

Izaslanstvo Odbora za europske integracije Hrvatskog sabora predvođeno predsjednikom Nevenom Mimicom, tijekom dvodnevnog službenog posjeta Makedoniji sastalo se se s predsjednikom Sobranja Ljubišom Georgiveskim, ministrom vanjskih poslova Makedonije Antonijom Milošoskim i potpredsjednicom vlade za europske integracije Gabrijelom Konevskom-Trajkovskom.

Ocjena o jačanju suradnje potvrđena je u svim je razgovorima, novinarima je izjavio Neven Mimica te dodao da "razmjenom iskustva i međusobnom potporom jača uloga naših parlamenata u procesu unutarnjih reformi i procesu približavanja Europi".

Potvrdivši te riječi Tito Petkovski je čestitao Hrvatskoj na pozitivnoj ocjeni Europske unije i poželio joj brzi ulazak u europsku obitelj, ocijenivši potom da je ohrabrujuća Berlinska deklaracija EU-a u kojoj se zemlje zapadnog Balkana navode kao nezaobilazan čimbenik mira i stabilnosti na koje Europa mora računati.

Izaslanstvo hrvatskog parlamentarnog odbora za eurointegracije u ponedjeljak je nazočilo sjednici Sobranja koje je ratificiralo Sporazum o suradnji s Hrvatskom u oblasti zdravstva i medicine.

Mimica se u utorak, 3.travnjasastaje sa suradnicima s članovima Odbora za vanjsku politiku i s parlamentarnom skupinom Sobranja Makedonije za prijateljstvo i suradnju sa Saborom Republike Hrvatske.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika