03.04.2007. / 12:08

Autor: Stjepan Marković

IRAN

Ahmadinedžad odgodio konferenciju

"Na temelju zahtjeva novinara, tiskovna konferencija je odgođena za 24 sata", navodi se u priopćenju

Konferencija za novinare iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada, predviđena za utorak, odgođena je, priopćilo je iransko ministarstvo kulture. "Na temelju zahtjeva novinara, tiskovna konferencija je odgođena za 24 sata", navodi se u priopćenju. Ranije je jedan dužnosnik ureda predsjednika izjavio da postoji "velika mogućnost" da će se konferencija održati u srijedu. Ova tiskovna konferencija Ahmadinedžada dolazi u vrlo osjetljivo vrijeme zbog diplomatskog spora Irana i Velike Britanije.

Ranije je neimenovani dužnosnik iranske obavještajne zajednice izjavio da njegova zemlja ne mora podignuti tužbu protiv zarobljenih vojnika te da se cijeli slučaj može riješiti diplomatski. Problematičan je zahtjev iranskog vodstva koje traži od britanske vlade priznanje da su njihovi vojnici upali u iranske teritorijalne vode te da se Velika Britanija ispriča.
Iran je zarobio petnaestero britanskih mornara i marinaca 23. ožujka zbog ilegalnog ulaska u iračke vode. Velika Britanija odbacuje te optužbe i tvrdi da su oni bili u iračkim vodama.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika