03.04.2007. / 13:16

Autor: Nacionalova redakcija

HAAG

Prodanović: Očekujemo lošu odluku Raspravnog vijeća

"Čini mi se da i mi možemo očekivati dosta lošu odluku", rekao je Prodanović novinarima

Branitelj generala Ivana Čermaka Čedo Prodanović procijenio je u utorak u Den Haagu da bi predraspravno vijeće, nakon što je iz predmeta "Gotovina, Čermak i Markač" isključilo zbog sukoba interesa Markačeva branitelja Miroslava Šeparovića, to moglo učiniti i s braniteljskim timom generala Čermaka, javlja Hina.

"Čini mi se da i mi možemo očekivati dosta lošu odluku", rekao je Prodanović novinarima, upitan što očekuje od najavljene odluke Raspravnog vijeća o potencijalnom sukobu interesa dvoje Čermakovih branitelja. Predraspravni sudac Bakone Justice Moloto u utorak je, najavljujući odgodu početka suđenja, kao jedan od razloga naveo i da predraspravno vijeće još nije odlučilo o potencijalnom sukobu interesa dvoje Čermakovih branitelja, ali da se odluka očekuje vrlo skoro. On je dodao kako će obrana, ovisno o odluci Raspravnog vijeća, trebati vremena za druge korake, pa su branitelji iz toga iščitali mogućnost njihova isključenja.

Potencijalni sukob interesa postoji u slučaju da obrana generala Ante Gotovine pozove za svjedoka na haško suđenje generala Rahima Ademija, drugog klijenta odvjetnika Prodanovića i Jadranke Sloković. Prodanović je najavio da će se obrana u slučaju isključenja iz predmeta žaliti i da će se pozvati na ranije mišljenje Žalbenog vijeća da se taj potencijalni sukob interesa može prevladati pribavljanjem suglasnosti dvoje klijenata o nastavku zastupanja.

I general Ivan Čermak i Rahim Ademi takve su suglasnosti dostavili Haškom sudu. U njima su napisali da su upoznati sa svim aspektima potencijalnog sukoba interesa te da i dalje žele da ih dvoje zagrebačkih odvjetnika zastupa, jednog u Den Haagu, drugog u Hrvatskoj. Na pitanje o primjetnom nekomuniciranju obrane generala Gotovine s braniteljima generala Čermaka i Markača, Prodanović je kazao kako su "odnosi takvi kakvi mogu biti" te da se ne radi o sukobu obrana nego o ponašanju jednog braniteljskog tima.

Predraspravno vijeće otvorilo je pitanje sukoba interesa troje branitelja nakon što je, kako je samo napisalo, na tu mogućnost ukazala obrana generala Gotovine.

Vezane vijesti

Radoviću dvije godine zatvora zbog ucjene Čermaka

Radoviću dvije godine zatvora zbog ucjene Čermaka

Pisca i aktivista Sašu Radovića (72) zagrebački Općinski kazneni sud danas je nepravomoćno osudio na dvije godine zatvora zbog ucjene generala Ivana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika