03.04.2007. / 14:49

Autor: Martina Zeković

SINDIKALNA KOŠARICA ZA OŽUJAK

Prosječna plaća pokriva 60 posto troškova podstanarske obitelji

Prosječna plaća dovoljna je bila za pokrivanje samo 62,77 posto troškova podstanarske obitelji. Ako obitelj posjeduje još i osobni automobil, mjesečno potroši još najmanje 904 kune

Prema informacijama Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), sindikalna košarica četveročlane obitelji u ožujku iznosila je 5.684 kune, što je za 28 kuna ili 0,49 posto manje nego u veljači. U siječnju je prosječna neto plaća iznosila 4.524 kune, čime se moglo pokriti 79,59 posto životnih troškova. Za podstanarsku obitelj u ožujku sindikalna košarica je iznosila 7.206 kuna. To je za 25,5 kuna ili 0,35 posto manje nego u veljači. Prosječna plaća dovoljna je bila za pokrivanje samo 62,77 posto troškova podstanarske obitelji. Ako obitelj posjeduje još i osobni automobil, mjesečno potroši još najmanje 904 kune.

U Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji bila je najskuplja sindikalna košarica u iznosu od 6.098 kuna, a najjeftinija u Slavoniji i Baranji, na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije, u iznosu od 5.527 kuna. U jugozapadnoj Hrvatskoj bila je najviša i košarica za podstanare u iznosu od 7.932 kune, dok je najniža bila u središnjoj Hrvatskoj, na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Bjelovarsko-bilogorske županije, u iznosu od 6.774 kune.

SSSH-ova košarica sadrži minimalne mjesečne izdatke za prehranu, stanovanje, prijevoz, higijenu, odijevanje, obrazovanje i kulturu.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika