03.04.2007. / 17:30

Autor: Martina Zeković

MEDIJI

Nova TV i Operativna kompanija pokušat će nagodbom riješiti spor

Odvjetnik Operativne kompanije Mate Matić tvrdi i da su djelatnici Nove TV sustavno uzimali imovinu i dokumentaciju u vlasništvu Operativne kompanije, kako bi upravitelj prilikom stupanja na dužnost preuzeo manje vrijednu tvrtku

Nova TV i Operativna kompanija koja je povezana s bivšim suvlasnikom te televizijske postaje Ivanom Ćaletom, svoje će nesuglasice pokušati riješiti dogovorom. Prvi sastanak dogovoren je za četvrtak. Naime, Ivan Ćaleta, direktor Operativne kompanije Nova TV, s zaštitarima, odvjetnicima i sudskim ovršiteljom upao je u prostorije Nove TV u Remetnicu. Ćaleta je dobio sudski spor protiv američke grupacije CME i potražuje vlasništvo nad tom kompanijom. Iz Nove TV je poslano kratko priopćenje u kojemu stoji: "Uprava Nove TV dopustila je ulazak odvjetnicima i sudskom ovršitelju. Očekuje se da će u sljedećih nekoliko sati napustiti prostorije Nove TV jer odluka suda o tome da mogu ući u prostore Nove TV nije pravomoćna, a i Operativna Kompanija se ne nalazi na toj adresi."

Sadašnji vlasnik Nove TV nakon preuzimanja nije u potpunosti isplatio vrijednost Operativne kompanije, što je izazvalo spor. Riječ je o sestrinskoj tvrtki koja je za potrebe televizije kupovala program i prodavala oglasni prostor, a zajedno s Novom TV je prodana istom vlasniku. Kako kupac nije ispoštovao članke ugovora, sud je prodavatelju vratio 75 posto udjela u tvrtki i imenovao privremenog upravitelja. Odvjetnik Operativne kompanije Mate Matić tvrdi i da su djelatnici Nove TV sustavno uzimali imovinu i dokumentaciju u vlasništvu Operativne kompanije, kako bi upravitelj prilikom stupanja na dužnost preuzeo manje vrijednu tvrtku.

Operativnu kompaniju na sastanku su zastupali Tadej Horžen i Neven Čičko, a Novu TV Marijan Jurenec. Nova TV je od srpnja 2004. u vlasništvu međunarodne medijske grupe CME, a predstavnici bivših vlasnika navodno od tada osporavaju vlasništvo nad Operativnom kompanijom.

Vrijednost kupoprodajnog ugovora nikada nije objavljena. U javnosti se najčešće nagađalo o iznosu od 24 milijuna eura, a prodaju Nove TV neki su mediji povezivali i s napadom na Ivana Ćaletu kojega je nepoznati napadač u prosincu 2003. u središtu Zagreba ranio u noge.

Vezane vijesti

I Kosovo i Unija i 'izborna krađa'

I Kosovo i Unija i 'izborna krađa'

Kandidati u drugom krugu izbora za predsjednika Srbije Boris Tadić i Tomislav Nikolić u srijedu navečer su se, u predizbornoj raspravi na državnoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika