03.04.2007. / 18:39

Autor: Martina Zeković

OSIJEK

Završena dopuna istrage u slučaju "selotejp"

Istražni sudac je predmet predao Županijskom državnom odvjetništvu, koje u roku od 15 dana može zatražiti dopunu istrage, donijeti odluku o odbacivanju optužnog prijedloga ili podizanju optužnice

U utorak je na Županijskom sudu u Osijeku završena dopuna istrage u tzv. slučaju selotejp. Sedam je osoba osumnjičeno za ubojstva deset civila i jedan pokušaj ubojstva na obali rijeke Drave u Osijeku 1991. Istražni sudac je predmet predao Županijskom državnom odvjetništvu, koje u roku od 15 dana može zatražiti dopunu istrage, donijeti odluku o odbacivanju optužnog prijedloga ili podizanju optužnice.

Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je dopunu istrage ovoga slučaja, nakon što je istražni sudac Mario Kovač prije tri tjedna završio istragu i materijal predao ŽDO-u. Za šestero osumnjičenih pritvor istječe tijekom sljedećeg tjedna. Istražni sudac Mario Kovač saslušao je ukupno 147 svjedoka. U utorak su saslušana dva svjedoka, a svoju je obranu iznio osumnjičeni Ivica Krnjak, koji se do sada branio šutnjom.

Odvjetnik Branimira Glavaša Ante Madunić rekao je kako je u utorak saslušan svjedok čije su saslušanje prošli tjedan zatražili odvjetnici Glavaša, Gordane Getoš Magdić i Ivice Krnjaka. Radi se o osobi koja ima bitna saznanja "i odgovornost za nepravilnosti i zakonske propuste tijekom predistražnih radnji u policiji koje su nanijele veliku štetu Glavašu, Getoš Magdić i Krnjaku".

Vezane vijesti

Sud BiH odlučuje o zatvorskoj kazni: Glavaš planira bijeg u Južnu Ameriku?

Sud BiH odlučuje o zatvorskoj kazni: Glavaš planira bijeg u Južnu Ameriku?

Sudbina Branimira Glavaša, u Hrvatskoj pravomoćno osuđenog na osam godina zatvora zbog ratnih zločina u Osijeku, bit će mnogo jasnija danas, nakon… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika